De beste periode voor een vakantie in Lapland!
Ben je van plan om een mooie reis naar Lapland te boeken maar wil je eerst te weten komen welke periode je het beste kan gaan? Dan vindt je hieronder meer informatie. Tevens heb je op deze pagina de mogelijkheid om een mooie reis naar Lapland te boeken, bijvoorbeeld een vakantie middels een georganiseerd tour door het Lapland gebied, een individuele reis maar ook korte reizen door Lapland. Bekijk hieronder meer informatie over de beste periode voor een vakantie in Lapland.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Reisorganisaties:

Bekijk hier de rondreizen bij TUI

Bekijk hier de rondreizen bij Kras

Beste periode vakantie Lapland:

  • De 6 Finse seizoenen

Beste periode vakantie Lapland

Allereerst bespreken we meer informatie over de Finse seizoenen in Lapland. Daarnaast vindt je de beste periode voor een vakantie in Lapland en bespreken we enkele leuke weetjes over de sneeuwpret in Lapland. Terwijl onze seizoenen telkens vier maanden dieren, kent men in Lapland een lange winterperiode die uit deint in het vroege voorjaar, gevolgd door de lente, de zomer, de herfst (de Ruska) en het vroege najaar (de Kamos). De overgang tussen de seizoenen verloopt sneller dan in Zuiderse landen.

  •  De beste periode vakantie Lapland

Noorderlicht

Als je van plan bent om een mooie reis naar Lapland te boeken dan vindt je hier meer informatie. Wanneer een reis naar Lapland plannen? Om een goeie en weloverwogen keuze te maken dient u zich goed te informeren, zodat u precies weet op welk tijdstip u de weersomstandigheden en bijgevolg de natuur en activiteiten kunt uitkiezen. Zo zijn er tal van mogelijkheden binnen Lapland reizen, zo kan je een georganiseerde reis boeken, een mooie individuele reis maar ook single reizen en andere reisvormen.

Sneeuwpret in Lapland

Wanneer je ervoor gekozen hebt om naar Lapland te gaan dan zijn er tal van mogelijkheden om een bijzondere reis mee te maken. Hierboven zie je een plaatje van het Noorderlicht, dit is een prachtig groen licht dat in Lapland te zien is in een bepaalde periode. Ook is het mogelijk om naar de plek van de kerstman te gaan, te slapen in een ijshotel, te rijden met sledehonden en op zoek te gaan naar rendieren. Tijdens de lange dagen van maart en april kunt u genieten van vele wintersporten voor 12 tot 16 uur onder een schitterende zon. Het beste skiseizoen in Lapland begint in februari en duurt tot mei. Daarnaast is de natuur betoverend mooi.

Langlaufen & wandeltochten

Sneeuw in Lapland

Langlaufen, wandeltochten, skisafari, sneeuwscooteren, huskytochten ijsvissen kunt u, wegens de zes maand lange winter, zeker inplannen. Boven de poolcirkel deel is het Noorderlicht te zien. Het is een indrukwekkend natuurfenomeen. Het weinige licht danst er magisch aan de hemel. 

Een korte lente en eindeloze zomerdagen. Rond Pasen en eind mei vieren de Lappen de wedergeboorte van de natuur en dat gaat gepaard met vele feesten. Het nog steeds mogelijk om te gaan skiĆ«n.

In Lapland gaat de zon niet onder en duurt de zomerdag ongeveer 100 dagen . Dit heet middernachtson en geeft de omgeving een magische aanblik. Wandelen in de berggebieden van Lapland is in deze tijd een zeldzaam en onvergetelijk avontuur. (Bron: https://rondreislapland.nl/)

Voor meer (nuttige) informatie over de beste reistijd voor Lapland: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-lapland/ en https://rondreislapland.com/lapland-reis-boeken/.

Wanneer je overigens het Noorderlicht wilt bekijken in een ander land dan kan IJsland ook geweldig zijn. Voor meer informatie over het maken van een mooie rondreis door IJsland: www.rondreisijsland.com.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *