Wilt u weten waar Lapland precies op de kaart ligt? Dan bent u hier op het juiste adres! De Lapland kaart kunt u hieronder bekijken, tevens komt u meer te weten over Lapland zelf, welke mogelijkheden er allemaal zijn tot het maken van een bijzondere rondreis in Lapland of het genieten van een heerlijke vakantie in Lapland.

De kaart van Lapland.

Meer over Lapland.

Allereerst vindt u meer informatie over Lapland zelf en daarna over het volk. Lapland heeft een oppervlakte die ongeveer 11x zo groot is als Nederland, een behoorlijk gebied dus. In het Noorse gedeelte wordt Lapland gekenmerkt door hooggebergte met diepe fjorden, dit kan voor prachtige plaatjes zorgen. Er heerst hier een zeeklimaat waardoor de temperaturen minder extreem zijn, dus behoorlijk geschikt voor een vakantie of een bijzondere rondreis door Lapland. In de noordelijkste Zweedse provincies veranderen de bergen in hoogvlakten en bossen, wanneer er veel sneeuw ligt dan is dit gewoonweg prachtig. Het gebied in Zweden is ook meer sneeuwzeker dan in Noorwegen, daar kan het verschillen. In Finland gaat het vervolgens weer over in een vlak landschap dat doorloopt tot in Rusland, hier wordt veel voor gekozen voor deze plek voor een vakantie of een rondreis. Hier kenmerkt het landschap zich door rivieren, moerassen, meren en naaldbossen. Gewoonweg prachtig voor wanneer u een rondreis of een mooie vakantie wilt meemaken in Lapland.

In mooie reis naar Lapland boeken? Bekijk het reisaanbod:

Lapland kaart          Lapland kaart
Lapland kaart           Lapland kaart

  • Meer informatie over de Sami/Lappen.
    Lapland kaartDe mensen die in Lapland wonen worden vaak de Lappen genoemd. Ze noemen zichzelf Sami. Lappen zien ze als een scheldnaam. Het is van origine een nomadisch volk. Zij trekken met hun rendieren door Lapland. De rendieren zijn hun vervoersmiddel maar zorgen ook voor eten en huiden. De Sami bezitten momenteel Noorwegen, Zweden en Finland en hebben een eigen parlement, dit heet het Sameting, dat bij de nationale overheden van de staten waaronder Lapland zit/behoort. Een groot gedeelte van de Sami zit in Noorwegen. Meer informatie over de kaart van Lapland: https://rondreislapland.nl/lapland-kaart/.

Bekijk hier de Lapland reizen en aanbiedingen >>

Hierboven ziet u de kaart van Lapland, heeft u besloten om een mooie rondreis of een vakantie te boeken in Lapland dan kunt u op de link klikken om het reisaanbod te bekijken.

Meer te weten komen over Lapland reizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *