Wanneer u van plan bent om naar Lapland te gaan dan is het handig om te weten wat het klimaat is, dit kan bepalend zijn om in een bepaalde periode naar Lapland te gaan of juist in een bepaalde periode niet. Op deze pagina komt u meer te weten over het klimaat van Lapland.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Reisorganisaties:

Bekijk hier de rondreizen bij TUI

Bekijk hier de rondreizen bij Kras

Het klimaat van Lapland.

Lapland klimaatEen subarctisch klimaat wil zeggen dat het klimaat betrekking heeft op de gebieden grenzend aan de Poolcirkel. Het gebied ligt op het noordelijk halfrond ten zuiden van de Noordpoolcirkel. Het klimaat is over het algemeen vrij droog of weinig neerslag maar wel koude zomers. De temperaturen in de zomer zijn nooit hoger dan 20 graden.

En in de winter vriest het tot wel 30 graden onder nul. De neerslag die er valt is de sneeuw en deze blijft ook nog maanden liggen. Dit geeft Lapland zo’n mooie betoverende, sprookjesachtige uitstraling. Wanneer u meer te weten wilt komen over de beste periode om naar Lapland te gaan: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-lapland/.

Verschillende seizoenen

Hieronder bespreken we de verschillende seizoenen in Lapland. Hieronder kunt u een korte samenvatting terugvinden van bovenstaande website voor rondreizen of het vakantie houden in Lapland en de beste reistijd hiervoor. Beste reistijden voor Lapland liggen opvallend genoeg juist in de winter, wanneer de temperaturen diep onder het nulpunt liggen (min 30 is geen uitzondering) en toeristen zelfs een nachtje in hun eigen ijshut kunnen verblijven! s’ Winters krijg je bovendien het meest mee van de speciale tradities van de Sami en de vaardigheden die het gebied van zijn inwoners vraagt.

Meer over het klimaat in Lapland, de seizoenen:

  • Zomer: Lapland staat bekend om zijn koele zomers. De temperatuur zal niet hoger dan 20 graden gaan. Juni en juli zijn over het algemeen droge maanden met weinig neerslag.
  • Herfst: In de herfst verandert de natuur op sneltempo. Vanaf eind augustus kan je de herfst al voelen aankomen door het vallen van de rood-gele bladeren. Deze kleuren zijn kenmerkend door de snelle klimaatsverandering.
  • Winter: Lapland kan tot 7 maand onder de sneeuw bedolven zijn. Temperaturen kunnen dalen tot – 30 graden. In de winter kan u ook genieten van het noorderlicht.
  • Lente: De lente waarschuwt voor de zomer en is vooral modderig door het smelten van de sneeuw.

Klimaat Lapland Zweden:

  • Voor bezoekers is de accommodatie, zelfs in de winter, doorgaans geen probleem. Speciale groepen verblijven soms zelfs een paar nachten in het bos, waar de sfeer hoog wordt gehouden met een gezellig kampvuur, goede verhalen en natuurlijk een flesje Aquavit. Zorgen over bitterkoude nachten, waarin je jezelf rillend in slaap sust, zijn daarnaast ongegrond: wie de juiste kleding heeft aangeschaft, of zich in Sami-huiden heeft gewikkeld, zal de winterkoude met gemak kunnen doorstaan
  • Wie er toch voor kiest Lapland in de zomer te bezoeken, moet zich instellen op alsnog lage temperaturen, slecht weer en de aanwezigheid van veel steekvliegen: wanneer de Arctische grond ontdooit komen veel van de eerder gelegde eitjes namelijk uit.

Voor meer informatie over het klimaat of de beste reistijd voor Lapland, kunt u op de onderstaande links meer informatie terugvinden.

  1. Rondreis Lapland
  2. Vakantie Lapland

Meer informatie over vakanties of rondreizen in Lapland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *