Rondreis door Lapland in maart, een bijzonder reis maken!

Een rondreis door Lapland is een uitstekende keuze alleen moet u wel een paar punten goed in gedachten houden. Het is namelijk haast niet te doen om in een keer geheel Lapland te doorkruisen tenzij u er een paar maanden voor uittrekt. Lapland is geen land maar een groot gebied. Lapland strekt zich uit in het hoge noorden van Noorwegen , Zweden, Finland en een deel van Rusland.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Reisorganisaties:

Bekijk hier de rondreizen bij TUI

Bekijk hier de rondreizen bij Kras

Het is daarbij 10x groter dan Nederland. Het aantal inwoners van het gebied bedraagt ongeveer 4,5 miljoen inwoners. Het is dus zeer dun bevolkt. Omdat Lapland in het hoge noorden ligt kent het twee klimaatperiodes. Zo is er de winter- en de zomerperiode. De winterperiode loop van november tot en met maart. De maand februari is over het algemeen de koudste periode. Het kan er dan wel 30 graden vriezen. Wanneer u dus in maart met uw reis wilt beginnen is dat wel een periode dat u de warme maanden tegemoet gaat.

Rondreizen in de maand maart.

Rondreis Lapland maartOmdat Lapland zo groot is zal men ook moeten besluiten waar begonnen zal gaan worden. In het westelijk deel, in het hoge noorden van Noorwegen, kan men starten met de hoge bergen en de diepe fjorden. Ga nooit alleen op stap maar, maak de reis in het bijzijn van een ervaren reisgids. Hij/zij zal u behoeden voor de gevaren die er in een dergelijk ruig landschap zijn.

Wanneer je steeds verder oostwaarts trekt verlaat je de hoge bergen om van de heuvels te genieten in Zweden. In Finland vind je zeer uitgestrekte bossen, meren en moerassen en in Rusland overheersen de uitgestrekte grasvlaktes. Toch zal je snel tot de conclusie komen dat een rondreis door Lapland een hele onderneming is. Boek daarom de reis bij een erkend reisbureau. Je hebt namelijk een goede en vertrouwde gids nodig voor een dergelijke reis.

Hoge noorden

In het hoge noorden leven nog de wilde beren en die wil je niet tegenkomen, als je niet weet wat je in een dergelijk geval moet doen. Ook zal je snel verdwalen als je van de gangbare paden afgaat. Maak daarom geen wandeling alleen hoe uitnodigend het ook lijkt. Zorg eerst voor de veiligheid en laat u ook goed voorlichten wat voor kleding u moet hebben voor de reis door Lapland.

Wilt u de beste reistijd te weten komen voor Lapland? Ga dan naar www.bestereistijd.net/beste-reistijd-lapland.

Meer informatie over vakanties en rondreizen door Lapland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *